Meet Chef Duncan

Inspiratie vind ik overal om me heen. Of het nu tijdens een ontspannen boswandeling, een gezellig potje voetbal met mijn zoon, of tijdens een ontdekkingstocht op social media en in boeken is. Zelfs de experimenten van mijn schoonzus met eetbare bloemen en kruiden uit haar eigen kas weten mijn creativiteit te prikkelen, net zoals de culinaire ervaringen tijdens mijn eigen uitstapjes naar restaurants.

Nieuwe maand, nieuw menu

Elke maand presenteren wij trots een compleet nieuw verrassingsmenu van zeven gangen. Dit houdt ons niet alleen scherp, maar zorgt ook voor een constante uitdaging en spanning in de keuken. Inmiddels heb ik meer dan twintig jaar ervaring in de culinaire wereld en dat komt uiteraard ook goed van pas in mijn eigen restaurant.

Ik streef ernaar om steeds vernieuwende elementen toe te voegen aan onze gerechten, zoals experimenten met moleculaire gastronomie en fusion cooking. Het is mijn passie om onze gasten te verwennen met prachtige creaties die bijna zonde zijn om aan te raken, en vervolgens te verrassen met een explosie aan culinaire smaken.

Bewust kiezen we ervoor om ons menu niet te onthullen op onze website, we nemen het woord ‘verrassing’ dus zeer letterlijk. Op onze sociale media geven we slechts een hint van wat onze culinaire ervaringen inhouden. Uiteraard passen we ons menu aan op speciale dieetwensen of voorkeuren van onze gasten. Aangezien we bijna alles dagvers binnenkrijgen, vragen we onze gasten om eventuele uitzonderingen of bijzonderheden tijdig door te geven, zodat we een passend culinair alternatief kunnen bieden.

Toekomstplannen

Kijkend naar de toekomst, ben ik sinds september bezig met het begeleiden van een leerling zelfstandig werkend kok. Naast het plezier om de jongere generatie enthousiast te maken voor dit prachtige vak, neemt hij ook veel werk uit handen, waardoor ik meer tijd heb om te experimenteren en onze gerechten verder te perfectioneren. Dit biedt niet alleen voordelen voor ons beiden, maar creëert ook een gezellige werksfeer. Vanaf september is er weer plaats voor een BBL-leerling. Geïnteresseerden kunnen hun cv en motivatiebrief sturen naar wijs@restaurant-wijs.nl. Ik kijk uit naar nieuw talent!

Verder streven we ernaar om opgemerkt te worden door de Lekker500. Eind 2023 werden we al beloond met een lovende recensie in het Noord-Hollands Dagblad, waarbij we een dikke 9 ontvingen. Dit succes smaakt naar meer, en wie weet liggen er in de toekomst nog meer uitdagingen op ons pad, zoals Gault&Millau. Ik, samen met het hele team van WIJS, sta in ieder geval klaar om deze uitdagingen aan te gaan!

– Chef Duncan

chef-duncan